booming business


booming business 1.0

onderneming die zakelijk gezien snel groeit en zeer succesvol is; bloeiende, goed gedijende bezigheid of bedrijfstak

Algemene voorbeelden


Doe-het-zelven is booming business, maar zelf kleren maken is er niet meer bij.

http://www.hba.nl/index.cfm/12,42,21,pdf/info%20naaimachinebedrijf.pdf,

De afgelopen drie jaar is de kunsteducatiemarkt een booming business. Naast de gevestigde instellingen rijzen freelance bureaus voor kunsteducatie als paddestoelen uit de grond.

http://www.rks.nl/,

Overheden en bedrijven willen de test, Prionics-Check, in enorme hoeveelheden bestellen of hun BSE-monsters laten onderzoeken in Zürich [...]. Bedrijven in heel Europa willen opeens zaken doen, instappen in deze booming business.

NRC,

In de booming business van de direct marketing zijn er ondernemingen die veel geld zouden betalen om hun databanken met die informatie aan te vullen.

De Standaard,

Koken, wassen en schoonmaken is booming business. Ouderen en tweeverdieners zijn niet in staat of hebben geen tijd voor huishoudelijke klussen. Ze maken graag gebruik van gemaksdiensten.

De Limburger,

De gemiddelde chauffeur is niet beter dan mijn bouvier! Verkeershandhaving is booming business. De aantallen uitgeschreven bekeuringen voor snelheidsovertredingen en gevaarlijk rijgedrag stijgen van jaar tot jaar, en het eind is nog niet in zicht.

http://www.openbaarministerie.nl/opportuu/0001/debat.htm,

In de Verenigde Staten is biotechnologie booming business. De aantallen uitgeschreven bekeuringen voor snelheidsovertredingen en gevaarlijk rijgedrag stijgen van jaar tot jaar, en het eind is nog niet in zicht.

De Limburger,

De 'marketing' van zoekmachines heeft in de ogen van sommige financiële specialisten eigenlijk respect verworven. Sterker nog, het is een 'booming business' geworden. Dat komt omdat zoekmachines en portalen ertoe over zijn gegaan om adverteerders diverse mogelijkheden te bieden om zich in te kopen op de pagina's met zoekresultaten: 'pay for submission', 'pay for display', 'pay for clickthrough' etcetera.

http://www.pscw.uva.nl/sociosite/websoc/zoeken.html,

Etymologie


Aard herkomst leenwoord
Vroegste datering 2001